
Devlet destekli yatırım ya da gizli kazanç gibi yöntemi gibi ifadelerle sahte reklamların yaygınlaştığına dikkat çekildi. Bu ifadeler, bireysel mağduriyetlere hem de kamu kurumlarıyla tanınmış kişilerin itibarına zarar verildiği vurgulandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi uyardı.
İncelemelerde sahte haber formatında hazırlanan içeriklerin, video simgeleri ve haber sitesi benzeri grafik ögeleri kullanılarak profesyonelce üretildiği bu yöntemle kullanıcıların tıklama davranışlarının manipüle edildiği ifade edildi. Kimlik ve finansal bilgilerin hedef alındığı da kaydedildi. ‘Mal varlıklarına el konulduğu, Türkiye şokta’ gibi ifadelerin sıkça kullanıldığı, içeriklerle yer alan bağlantılarla da çok sayıdan kişinin mağduriyet yaşadığı belirtildi.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu içeriklerin resmi kaynaklardan teyit edilmesi gerekiyor uyarısında bulundu. Kişisel bilgilerin paylaşılmaması da hatırlatıldı. Şüpheli içeriklerin, BTK, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına bildirilmesi gerektiği vurgulandı.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son dönemdeki dijital mecralardaki artış gösteren sahte reklam ve yalan haber formatındaki içeriklerle ilgili uyardı. Devlet destekli yatırım ya da gizli kazanç yöntemi gibi ifadelerle sahte reklamların yaygınlaştığını belirtti. Şüpheli içerikler, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, BTK ve savcılıklara bildirilmesi gerektiği belirtildi.
Kaynak: CNN Türk